12:45-13:15
Ontvangst met koffie, thee en lekker koekje
13:15-13:20
MatJosquin
Opening van de Expertmeeting 2017

Mat Josquin, dagvoorzitter, Mikrocentrum

13:20-14:10
HansRomijn LeoniqueNiessen TomOostrom MichelBriejer
Inspiratiedebat "Value Based Healthcare is de toekomst"

De Value Based Health Care-methode (VBHC-methode) is gericht op het maximaliseren van de waarde van zorg voor de patiënt en het reduceren van de zorgkosten.

Internist Endocrinoloog Prof.dr. Hans Romijn, is de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van het AMC en decaan van de Faculteit der Geneeskunde. In één van zijn nevenfuncties is hij lid van de gezondheidsraad.

Wat is de visie van AMC op Value Based Healthcare?

 

Drs. Leonique Niessen, Directeur Santeon, een groep van zeven toonaangevende topklinische ziekenhuizen.

Binnen Santeon hebben we een VBHC-model ontwikkeld waarin artsen en behandelteams van de zeven ziekenhuizen structureel samen leren, verbeteren en verbeterpunten implementeren in de eigen ziekenhuizen.

Belemmert en vertraagt Value Based Healthcare de prestaties van ziekenhuizen?

 

Tom Oostrom, Directeur Nierstichting, lid van topsector regiegroep life science & health en voorzitter Samenwerkende GezondheidsFondsen (SGF).

Mede initiatief nemer van de draagbare kunstnier(zo klein als een ipad) die geheel gefinancierd wordt door private investeringen en de Nierstichting.

Zijn nierpatiënten gebaat bij Value Based Healthcare? Hoe kan deze methode een bijdrage leveren aan het nemen van eigen regie van de patiënt?

 

Michel Briejer, managing partner bij Thuja Capital, een onafhankelijke investeringsmaatschappij.

Wat betekent Value Based Healthcare voor het aantrekken van investeerders in R&D van high tech innovaties?

14:10-14:20
Expertmeeting Innovation Challenge

Masterstudenten Geneeskunde, Industrieel ontwerpen en Technische Geneeskunde, participeren 17 en 18 mei in de MedTech Innovation Challenge 2017. Zij strijden om de beste oplossing te bedenken voor een actuele vraag in de gezondheidszorg. Elk team laat tijdens de borrel het eindresultaat zien en hoe hun oplossing in de praktijk kan worden ingezet.

14:20-15:00
Netwerken en Pitches Bedrijven

Pontes Medical expert meetings staan bekend om hun effectieve bijdrage aan ontmoetingen te leveren. Dus nu voldoende tijd voor Meet & Greet!

Pitches Bedrijven
Bedrijven stellen hun allernieuwste medical devices aan u voor en na afloop en tijdens de borrel kunt u uitgebreid met ze hierover nog van gedachten wisselen.

15:00-15:40
Alexej Kuiper 300x300
Track A: De medisch specialist - U wilt nieuwe medische technologie?

Denk nu mee: Hoe u er voor kunt zorgen dat in uw ziekenhuis innovaties snel worden gerealiseerd.

Alexej Kuiper is aios psychiatrie bij het LUMC en bestuurslid van De Jonge Specialist. Zijn ambitie is zorgverleners bewust maken van de toenemende invloed van technologie in de gezondheidszorg.

Om die reden heeft Alexej een grote bijdrage geleverd aan het visiedocument Medisch specialist 2025 van de Federatie Medisch Specialisten. Hier staan vier thema’s centraal, de unieke patiënt, de moderne medisch specialist, netwerkgeneeskunde, betrokkenheid bij gezondheid en gedrag.

Het thema ‘Voorop in Vernieuwing’ van ‘Medisch Specialist 2025’ en 'Bridge the G@pp' van Werkgroep Zorg 2025 komen in 40 minuten aan bod. Hoe kunnen de zorgprofessionals meer aansluiting vinden in de mogelijkheden van technologie in hun eigen ziekenhuis? Aan welke knoppen kunnen zorgprofessionals draaien of straks niet meer?

PetervanDriel Medtronic MartijnvanKooij KplusV
Track B: Value-Based Healthcare als strategie

Peter van Driel - Government Affairs consultant bij Medtronic Value Based Healthcare
Martijn van Kooij - KplusV

Hoe levert Medtronic waarde voor patiënten? En hoe kunt u dit toepassen? Kom naar de Expertsessie van Peter van Driel van Medtronic en Martijn van Kooij van KplusV die u vertellen hoe u Value Based Healthcare kan integreren in uw strategie.

Peter van Driel, Government Affairs consultant bij Medtronic over Value Based Healthcare. Zijn bedrijf is door Fortune Magazine genoemd als één van de meest bewonderde bedrijven in de wereld.

Bij Medtronic,het grootste medische technologie bedrijf in de wereld, is Value Based Healthcare (VBHC) de basis voor alle nieuwe producten.

Martijn van Kooij is partner bij KplusV. Door zijn ruim twintig jaar ervaring met organisatieontwikkeling, innovatie, verandermanagement, klantbediening en ondernemerschap, weet hij mensen te binden en boeien. Hij begeleidt en leidt organisaties met complexe strategische uitdagingen naar blijvende resultaten.

15:40-16:30
Netwerken & Update Innovation Challenge

Heeft u nog onvoldoende tijd gehad om zorgprofessionals en bedrijven te ontmoeten? Dit uw tweede kans onder het genot van een versnapering.

Tijdens het netwerken:

Update Innovation Challenge: De teams van studenten lichten een tipje van de sluier van hun oplossing op.

16:30-17:10
MauriceAalders PaulvanDijkLioniX2 AbelSwaan
Track A: Panel | De waarde van fotonica voor de gezondheidszorg

Vrijwel iedereen maakt al gebruik van fotonica. Het bekendste voorbeeld is de glasvezelkabel, waarin data niet met elektronische signalen wordt overgebracht, maar met lichtsignalen. Dat is het kenmerk van fotonica: Fotonica wordt gezien als dé enabling technology voor de gezondheidszorg. Welke toegevoegde waarde heeft dit voor zorgprofessionals en de medische technologie sector?

Dr. Ing. Maurice Aalders bijzonder hoogleraar Forensische Biofysica (AMC-UVA)
Maurice Aalders doet onderzoek op het grensvlak van toegepaste natuurkunde, scheikunde en biomedische wetenschappen. Hij werkte eerder aan verschillende optische technieken voor diagnostiek in de medische oncologie, zoals fluorescentiebeeldvorming en optische coherentietomografie.

Paul van Dijk Ph.D. MBM | Vice President Strategy and Innovation bij LioniX International. Hij werkte 11 jaar voor ASML waar hij verantwoordelijk was voor new business development en product marketing bij de business units Special Applications en 300mm. Paul is als Natuurkundige gepromoveerd aan de Technische Universiteit Eindhoven in 1997. Zijn specialisatie lag op het gebied van materiaalkunde en het toepassen van niet-destructieve kernfysische analyse technieken.
Paul behaalde een Master of Business Marketing aan TIAS-Nimbas School in 2002. Als mede-oprichter van SATRAX, werkte Paul als CEO aan Business development en marketing van communicatiesystemen gebaseerd op integrated microwave photonics.
Bij LioniX International komt daar nu de ontwikkeling van activiteiten binnen de Biofotonica bij.

Moderator: Abel Swaan Technisch Geneeskundig arts en tot voor kort bestuurslid van de vereniging van Technische geneeskunde. Abel promoveert eind 2017 op PROSPECT project. Dit project is een onderdeel van interactive Mutli Interventional Tools (iMIT). Abel heeft met zijn team een nieuwe dunne probe ontwikkeld om prostaatweefsel te analyseren door middel van Optical Coherence Tomography en Single Fiber Reflectance Spectroscopy.

HermanvanderVegt NPK MariodeZeeuw Panton ErikSpelt Pezy
Track B: Panel | Design voor Value Based Healthcare

Drie top ontwerpbureaus spreken met de zaal over de betekenis van Value Based Healthcare voor onder andere ontwikkelstrategie, design en gebruikerstesten.

Herman van der Vegt, Partner bij NPK design. Voor Herman ligt de uitdaging in het ombuigen van een onmogelijke verzameling eisen en wensen naar onverwachte succesvolle producten.

Mario de Zeeuw, Managing Director Panton, ontwerpbureau in de zorg. Mario heeft diverse jaren ervaring in productontwikkeling.

Erik Spelt, Managing director Pezy Group.  “Hoe ontwikkel je producten naar de markt? Stap voor stap innoveren is de beste manier.”

17:10-18:00
Start netwerkborrel & Afronding Innovation Challenge

We sluiten af met een goede borrel, met hapjes en drankjes. U heeft nog voldoende tijd om te netwerken. Tijdens de borrel zullen de deelnemers van de Innovation Challenge een korte pitch geven.​

​Daarna kiest de jury, bestaande uit Erik Spelt van Pezy, Mario de Zeeuw van Panton en Abel Swaan van AMC, de winnaar: wiens idee laat de meeste impact op de zorg zien. Dit team wint de Innovation Challenge Award en 750 euro!